Meubeldesign

Just another WSeobureau site

Door - admin

Modulaire badkamermeubels

Als je op zoek gaat naar een nieuwe badkamermeubel, dan kan je kiezen voor een complete badkamermeubel set. Maar het is ook mogelijk om te kijken naar een modulair badkamermeubel, zo kan je zelf jouw badkamermeubel op maat laten maken. Dit betekent op maat gemaakte kasten.

Modulaire badkamermeubels zijn de laatste jaren steeds geavanceerder geworden. Terwijl ze ooit gewoon een manier waren om een grotere badkamer te decoreren zonder een aangepast prijskaartje, hebben meer geavanceerde modulaire stukken het mogelijk gemaakt om het onderscheidende uiterlijk te krijgen van ingebouwde kastensets die je zelf kunt kiezen.

In deze blog leggen we uit wat je precies met een modulair badkamermeubel kan en waarom jij er 1 zou moeten kopen voor jouw badkamer.

Wat is een modulair badkamermeubel?

Simpel gezegd, modulaire badkamerwastafels zijn kasten die in verschillende delen worden geleverd, die je zelf kan samenstellen tot een grotere eenheid. Vroeger betekende dat meestal twee bijpassende wastafels in de badkamer, plus een aansluitende kast of brug. Waarom? Om het verzenden van zeer grote wastafels gemakkelijker te maken, en om ze de trap op en door deuren te krijgen.

Deze praktische oplossing bracht een hele reeks stijlvolle wastafels voort – die toen een trend werden in op maat gemaakte kasten. Nu hebben modulaire wastafels een nieuwe sprong voorwaarts gemaakt. Door de verscheidenheid aan aanvullende opslagopties uit te breiden, is het mogelijk om een ingebouwde kastlook af te stemmen op de modulaire wastafels.

Hoe werkt het?

Er zit een mooie eenvoud in het modulaire badkamermeubelontwerp. Alle stukken passen bij elkaar – en ik bedoel niet zoals IKEA-meubels. Integendeel, elk afzonderlijk stuk staat vrijstaand, maar als je ze allemaal volledig tegen elkaar duwt, vormen ze een enkel naadloos stuk. Nu hebben sommige van de meer complexe stukken misschien een wat meer geavanceerde installatie nodig, zoals zwevende kasten aan de muur. Maar over het algemeen past elk modulair stuk bij alle onderdelen van de set, in elke configuratie.

Waarom zou je kiezen voor een modulair meubel?

Het plezier begint wanneer je een hele grote verzameling ziet, en je begint voor te stellen wat je ermee kunt doen. Die coole ontwerpen die vroeger maatwerk en installatie vereisten, zijn nu goed binnen handbereik. Vooraf gemaakte badkamermeubels worden vaak gecombineerd met kolomkasten die bij elkaar passen, maar vrijstaand zijn. Modulaire wastafels geven je het uiterlijk van een enkele solide eenheid, met een indeling die past bij de badkamer. Een veel voorkomende op maat gemaakte indeling is twee wastafels met een hoge kolomkast ertussen.

Ook geschikt voor kleine badkamers?

Ten slotte, krijgen wij vaak de vraag: zijn modulaire badkamermeubels ook geschikt voor een kleine badkamer? Hoewel modulaire sets vaak het domein zijn van grotere badkamers, zijn minimalistische modulaire kasten al lang een ruimtebesparend hoofddeel van kleinere badkamers. In plaats van grote verbindingsstukken of forse kolom kasten, betekent dit kleinere stukken die een onderkast, wastafel en spiegel bij elkaar voegen, en opslagruimte toevoegen op plekken waar dat het meest nodig is.

Dit betekent dat de onderdelen van een modulair badkamermeubel kleiner zijn, zodat het ook past in een relatief kleine badkamer.