Meubeldesign

Just another WSeobureau site

Door - admin

Tips bij het inrichten van je huis

Een huis inrichten is ontzettend leuk maar het kan een grote uitdaging zijn, daarom hebben wij de beste tips verzameld. Zodra je het contract rond hebt voor je woning kan je al beginnen met het plannen van je inrichting. Het kan nooit kwaad om wat inspiratie op te doen en eens rond te kijken welke inrichting het beste bij jouw nieuwe woning gaat passen. Op deze manier kan je direct aan de slag wanneer je de sleutel ontvangt.

Inspiratie opdoen

De eerste stap is om een algemeen idee te hebben van de stijl die je wilt aanhouden bij het inrichten van je huis. Bij het opdoen van de inspiratie kan je kijken naar kleuren en materialen. Je kunt inspiratie opdoen via tijdschriften zoals woonmagazines, het bezoeken van woonwinkels en gewoon op het internet. Een mooi platform voor inspiratie is Pinterest. Op deze website kan je online prikborden maken. Daarbij zal Pinterest aan de hand van je eerdere pins, suggesties geven. Je kunt natuurlijk ook een eigen moodboard maken door plaatjes uit te printen of uit te knippen uit tijdschriften.

Plan de inrichting

Kijk naar de ruimtes in je huis en bedenk waarvoor je welke ruimte wilt gebruiken. Je hebt uiteraard een badkamer, keuken, slaapkamer en woonkamer nodig. Als je daarna nog ruimte over hebt, kan je deze gebruiken voor slaapkamers voor de kinderen of als een gastenkamer, kantoor, opslagruimte of inloopkast. Je kunt de overige ruimte ook gebruiken voor iets leuks, zoals een spelkamer bijvoorbeeld voor het spelen van games of weddenschappen plaatsen via bet777.be. Een andere optie is een hobbykamer om in te lezen, naaien, knutselen en nog veel meer. Maak in ieder geval een plattegrond van de ruimtes met een grove indeling. Nog een tip, als je woning niet voldoende ruimte heeft kan je altijd nadenken over een uit- of aanbouw.

Meubels van goede kwaliteit

Je zult je meubels langdurig en dagelijks gebruiken, daarom is het geen slecht idee om voor hoge kwaliteit te kiezen. Pas de meubels aan naar jouw stijl, maar bedenk wel dat je ze lang zult gebruiken. Kies daarom liever voor meubels waar je lang van zult houden of die eventueel tijdloos zijn. Het is tevens niet nodig om gelijk alle meubels te kopen, je kunt eerst de basis kopen en later uitbreiden. Voor de basis heb je onder andere een bed, kledingkast, bank, eettafel en natuurlijk toebehoren voor de badkamer en keuken.

Houdt het praktisch

Als je kleine kinderen hebt is het doorgaans handig om een tuin te hebben met voldoende gazon en pas op met vijvers. In het geval dat je huisdieren hebt, kan je beter voor een krasvrije vloer kiezen in plaats van vloerbedekking. Kortom, bedenk wie er in het huis gaan wonen en houd er rekening mee dat je de inrichting praktisch houdt.

De verlichting

Geen huis is compleet zonder degelijke verlichting, toch wordt dit punt vaak over het hoofd gezien. Bedenk hoeveel licht je per ruimte wilt hebben en welke verlichting daarvoor geschikt is zoals spotjes, staande lampen of hanglampen. Daarbij komt raambekleding zoals gordijnen, rolgordijnen en vitrages. Allereerst zal je een plan moeten maken met de basisverlichting. Vervolgens kan je nadenken over praktische verlichting zoals een leeslamp. Dimbare spotjes zijn tevens een mooie toevoeging, op deze manier kan je de ruimte meer sfeer geven.

De woondecoratie

Als je de basis helemaal af hebt, kun je gaan kijken voor woonaccessoires. Wij zouden deze stap voor het laatst houden, omdat je op deze manier accessoires kunt kiezen die echt bij de inrichting van je woning passen. Op deze manier heb je ook ruim de tijd om de leukste accessoires te kiezen.