Meubeldesign

Just another WSeobureau site

Door - admin

Wooninspiratie voor een klassiek interieur

Wooninspiratie voor een klassiek interieur

Met een klassiek interieur creëer je een warm en gezellig thuisgevoel. De klassieke stijl is een tijdloze interieurstijl waarbij je eindeloos kunt variëren. Houd je van een klassiek interieur, maar wil je wel een eigentijdse en moderne look creëren? Dan is het belangrijk om de juiste accenten te leggen. In dit artikel geven we je een aantal inspiratie tips om jouw klassieke interieur een extra touch te geven.

Begin met neutrale kleuren

Kies neutrale tinten voor de grote elementen in uw klassieke interieur, zoals de muren, vloeren, meubelen en kasten. Overweeg het gebruik van kleuren zoals wit, grijs, beige, crème of lichtbruin. Voeg daarna kleur toe met accessoires, zoals bijvoorbeeld een Ethnicraft dienblad, of juist comfortabele en ietwat kleurrijke kussens. Ook kun je verschillende schilderijen of kunstwerken ophangen om de kamer net een extra accent te geven.

Voeg decoratieve elementen toe

Voeg klassieke, decoratieve elementen toe aan uw interieur. Denk aan klassieke schilderijen, beelden, Pols potten kandelaar van Kavel84 of spiegels. Je kunt ook kunstwerken, boeken of antieke voorwerpen toevoegen om een klassieke sfeer te creëren.

Gebruik klassieke meubels

Onmisbaar in een klassiek interieur zijn klassieke meubels. Deze meubels geven je interieur een klassieke uitstraling. Denk aan een leren bank of een hardhouten tafel. Je kunt ook verschillende stijlen van meubels mixen om een meer interessante ruimte te creëren.

Kies voor een vloerbedekking

Een klassieke vloerbedekking is een goede manier om uw klassieke interieur af te maken. Je kunt kiezen voor een stijlvolle tapijt met een subtiele print, of kiezen voor een klassieke houten vloer. Mocht je de vloer niet willen veranderen, of juist wat meer op je budget te letten, dan kun je er ook voor kiezen om een vloerkleed neer te leggen. Kies hierbij voor een vloerkleed met neutrale, zachte kleuren, voor een warm en zacht effect.

Kies de juiste verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van elk interieur. Ook bij verlichting kun je kiezen voor accessoires die de klassieke stijl versterken. Kies daarom klassieke lampen met een antieke en rustieke uitstraling. Je kunt ook kiezen voor klassieke kroonluchters, wandlampen of hanglampen om je klassieke interieur af te maken.